Skip to content

Werk Privé balans: hoe kun je er ook anders naar kijken?

Na je nachtdienst wakker blijven om te helpen op de school van je kinderen, een extra weekenddienst draaien zodat je op maandag met je vader meekan naar een doktersafspraak. Het zijn voorbeelden die we allemaal herkennen en wat ook een voordeel is van onregelmatige diensten draaien. Je bent flexibel in je werkuren en dat heeft zo zijn voordelen. 

Toch slaat die balans wel eens door en vaak ten koste van je eigen gezondheid. Maar wat is nou eigenlijk die werk privé balans? De definitie die ik vond: werk dat goed samen gaat met je privéleven en gunstig aansluit op je vrije tijd”.

Klinkt logisch, maar als ik terugkijk naar de tijd dat ik onregelmatige diensten had, heb ik me maar weinig afgevraagd of mijn werk en werkuren nog paste bij mijn privésituatie. Ik liep gewoon de gaatjes dicht zodat er voor mijn werk en gezin balans was op die weegschaal, maar niet voor mij! Tijd voor mezelf om te sporten, te ontspannen en om me verder te ontwikkelen ontbrak. Een pittige conclusie, maar wel genoeg aanknopingspunten om de situatie te verbeteren.

Dus wat kun je doen als je het idee hebt dat je werk privé balans verstoord is? Terugkijken!

Pak je agenda van de afgelopen maand erbij en ga eens turven: 

  • Wat was er leuk deze maand? 
  • Wat gaf me voldoening? 
  • Wat was er uitdagend? 
  • Wat kostte veel energie en was het dit waard? 

Door dit vaker te doen, zul je gaan zien wat er goed gaat en wat je  kunt doen om je werkplezier te verhogen. Want dat is ook een sleutel voor een betere werk privé balans!

Gun jij jezelf een betere werk privé balans en meer werkplezier? Investeer dan in je persoonlijke ontwikkeling. Hier kun je onze gratis cursus vinden, of neem hier vrijblijvend contact met ons op.

x

Volg onze gratis cursus: Boost je zelfvertrouwen! Met 5 tips voor meer werkplezier

BookBrushImage28255