Skip to content

Uitgerust op vakantie, kan dat?

Hoogstwaarschijnlijk zijn de eerste collega’s al vrij en misschien staat jouw vakantie ook al voor de deur.
Eindelijk even vrij om los te komen van het werk. Je kent het wel, die laatste weken voordat je vakantie ingaat. Je staat dan vaak al in de “vakantie stand”: je telt de dagen totdat je heerlijk vrij bent.

Je zult merken dat je de volgende afspraak met de werkgroep waar je inzit alvast voor na de zomer inplant. En dat je na de zomer wel weer met je teamleider afspreekt om de problemen rondom het rooster te bespreken.

Heel begrijpelijk maar ook zonde. In de laatste weken kun je best nog wel iets oppakken. Nu het nog vers in je hoofd zit, heb je het sneller gedaan dan na je vakantie. Door nu iets op te pakken, kun je na de zomer echt een frisse start maken. En gek genoeg wordt je vakantie er ook fijner van. Door iets af te maken, ontstaat ruimte in je hoofd en denk je er niet of minder aan.
Hoe pak je dit aan:
Denk na over welke taken er nog openstaan en welke je hiervan nog wel zou kunnen oppakken in je werk, voorafgaand aan je vakantie. En bedenk ook wat het je oplevert als je dit nu oppakt in plaats van na je vakantie. Wat soms helpt om “zin te maken” is het even in een koffiepauze met een collega te bespreken.
Maak de taak niet te groot en verdeel hem over je resterende werkdagen. Heb je nog iets nodig van je leidinggevende of een collega? Plan een moment in voor een afspraak. Je bent nu klaar om uitgerust op vakantie te gaan; er staan geen to do’s meer open van je werk en dit geeft rust in je hoofd en daadwerkelijk minder gebruik van breincapaciteit. Geniet van je vakantie!!

x

Volg onze gratis cursus: Boost je zelfvertrouwen! Met 5 tips voor meer werkplezier

BookBrushImage28255