Skip to content

Over Ons

Even voorstellen

Wij zijn Mariska Wassenburg en Saskia Brons, implementatiespecialisten bij veranderingen in de zorg en eigenaar van FlowFabriek. Met FlowFabriek willen we een bijdrage leveren aan het verbeteren van het werkklimaat in de zorg. We doen dit door het aanbieden van:

  • Cursussen rondom persoonlijke ontwikkeling, ontworpen voor zorgmedewerkers
  • Leiderschapsprogramma’s voor teamleiders in de zorg
  • Teamkracht trajecten voor duurzame verandering en verankering

Onze programma’s hebben als doel om het werkplezier van de deelnemers te verhogen. Wij geloven dat door anders te kijken naar verandervraagstukken en kwaliteiten van zorgmedewerkers, de zorg nog beter kan dan hij nu al is. Door te werken aan grip op je loopbaan en persoonlijk leiderschap kunnen medewerkers langer en met meer plezier hun werk blijven doen.

We weten waar we over praten, werken 5 jaar samen op dit thema en we putten uit onze gezamenlijke zorgervaring van 50 jaar! De rollen die we vervulden: verpleegkundige, ic(k)-verpleegkundige, teamleider, operatieassistent, praktijkopleider, HR-adviseur, adviseur leren en ontwikkelen, adviseur duurzame inzetbaarheid en projectleider.

Ondanks dat we niet meer aan bed staan, laat de zorg ons niet los en wij de zorg niet.

IMG_4261_website

Maak kennis met: Saskia Brons

verbinder, energiek en vindingrijk

Al jong wist ik dat ik verpleegkundige wilde worden en zo rolde ik op mijn achttiende de ziekenhuiswereld in. Ik was altijd op zoek naar antwoorden hoe we de patiënt in een ingrijpende periode als een ziekenhuisopname, de best mogelijke zorg kunnen leveren. Met name op de Intensive Care ervoer ik dat als een complexe, maar ook mooie uitdaging. Het viel me ook op hoe waardevol een gesmeerde samenwerking in het team is. Zo’n team waar je blind op kunt vertrouwen. En waar iedereen er voor gaat. En tegelijkertijd bekropen me vragen als: wie zorgt er voor de zorgprofessionals als zij altijd klaarstaan voor anderen? En wat als het niet zo gesmeerd loopt in een team? Hoe blijf je nou happy, fit en gemotiveerd naar je werk gaan?

Ik help graag mee om antwoorden te vinden op deze intrigerende vragen zodat zorgmedewerkers met veerkracht kunnen werken met de beste versie van zichzelf.

Saskia website
Screenshot 2021-06-25 105525

Maak kennis met: Mariska Wassenburg

enthousiast, analytisch en doelgericht

Toen ik op mijn achttiende startte met de opleiding tot operatieassistent, besefte ik al snel dat ik in een bijzondere werkomgeving terecht gekomen was. Vakmensen aan het werk zien met een bepaald gemak en zichtbare routine. Maar ook de omslag naar een  complexe en spannende situatie en hoe daar binnen seconden op werd geanticipeerd. Nog altijd kijk ik met veel plezier terug op de 20 jaar dat ik dit werk gedaan heb en is deze werkomgeving de basis waarom ik FlowFabriek gestart ben; ervoor zorgen dat een zorgprofessional zo goed mogelijk zorg kan verlenen.

Het is voor mij belangrijk dat ik me in mijn werk kan blijven ontwikkelen. Dit maakt dat ik regelmatig een nieuwe uitdaging ben aangegaan; doodeng, oncomfortabel, maar toch gedaan. Ik gun dit iedereen en denk graag met jou of met jouw afdeling mee hoe jij die volgende ontwikkelstap kunt maken om de zorg net weer een tikkie beter te maken.

x

Volg onze gratis cursus: Boost je zelfvertrouwen! Met 5 tips voor meer werkplezier

BookBrushImage28255