Skip to content

Onzeker over je werk? Vind je zelfvertrouwen!

“ Had ik niet toch iets moeten zeggen tijdens het werkoverleg, want ik heb wel een andere mening dan de collega’s die wel iets gezegd hebben?” “ Eigenlijk wil ik solliciteren op die andere functie, maarja….” “Ik ga daar niks over zeggen, want dat geeft alleen maar gedoe”. Herkenbaar?

Als je vaak twijfels hebt over je eigen kunnen of over de beslissingen die je moet nemen, spreek je over onzekerheid.

Iedereen is weleens onzeker en herkent dat stemmetje in zijn hoofd. Niks geks aan; we zijn nu eenmaal kuddedieren. Dit stamt al uit de oertijd. Het ergste wat ons toen kon gebeuren was uitsluiting van de groep. Je zou dit simpelweg niet overleven. Deze programmering zit nog steeds in ons brein, terwijl dit gevaar er realistisch gezien niet meer is.

Als onzekerheid je werkplezier en je functioneren negatief beïnvloedt, is het de hoogste tijd om actie te ondernemen. Want je kunt veel doen aan onzekerheid. Misschien spannend, maar de makkelijkste actie is je onzekerheid bespreekbaar maken. Door het met een goede vriend of collega te bespreken, krijg je een objectiever beeld van je probleem en zie je vaak beter wat je zou kunnen doen om de onzekerheid aan te pakken.

Wil je meer tips om aan de slag te gaan met je onzekerheid? Wij hebben een cursus ontwikkelt waarbij je tips krijgt, maar ook opdrachten om zekerder te worden in je werk. Deze cursus is gratis en vind je hier.

x

Volg onze gratis cursus: Boost je zelfvertrouwen! Met 5 tips voor meer werkplezier

BookBrushImage28255