Skip to content

Hoe herstel je na een extra drukke periode op het werk?

Een drukke periode op het werk heeft meestal meerdere oorzaken en vaak duurt het even voordat je het in de gaten hebt. Je bent gewend om een tandje bij te zetten als het druk is; net even later koffiepauze, of een keertje overslaan, die extra dienst erbij pakken omdat je collega ziek is. Na een poosje ga je het merken; je eindigt na het eten op de bank, hebt geen puf om nog iets te doen of met iemand af te spreken.  Je bent minder vrolijk en soms hoor je jezelf zeuren om vanalles. Herkenbaar?

Hoogste tijd om daar iets aan te doen. Herstellen gaat het beste op een manier die bij jou past en dit kan dus voor iedereen anders zijn. Wat wel voor iedereen geldt is dat een drukke periode altijd vraagt om herstel. Dus doorrennen omdat je nu geen tijd hebt is voor niemand een goed idee.

Om te beginnen is het belangrijk om tijd in te plannen voor je herstel. Pak je agenda erbij en kijk eens naar de komende week.  Zijn daar activiteiten gepland die moeten of staan daar ook activiteiten waar je ontspanning uit haalt? Is er ook tijd om ook even niks te doen? Om voldoende te slapen? Om tijd met je naasten door te brengen? Maak  nu een balans lijstje en turf wat de energiegevers en nemers zijn. Zijn er te weinig energiegevers? Kijk dan of je wat afspraken kunt verschuiven zodat de balans beter wordt. Lukt dat niet? Plan dan nu alvast je energie momenten voor volgende week in.

Gun jij jezelf een betere werk privé balans en meer werkplezier? Investeer dan in je persoonlijke ontwikkeling. Hier kun je onze gratis cursus vinden, of neem hier vrijblijvend contact met ons op.

x

Volg onze gratis cursus: Boost je zelfvertrouwen! Met 5 tips voor meer werkplezier

BookBrushImage28255