Skip to content

Help, ik heb gedoe in mijn team!

Ja, hier kan ik echt iets mee! Dat was de reactie van Vera na afloop van onze online sparsessie van afgelopen week. In 45 minuten namen we de vraag van deze teamleider van een verpleegafdeling onder de loupe: Hou houd ik het hele team betrokken bij de verandering waar we inzitten? Vol energie vertelde ze over haar afdeling en haar team; wat ze in de afgelopen anderhalf jaar hebben meegemaakt en welke impact dit heeft op de verpleegkundigen. Niet alleen de vermoeidheid, maar ook de positieve ontwikkelingen die de crisis met zich meenam. En hoe doe je nu recht aan beide, hoe laat je je team tot rust komen, maar weet je de positieve ontwikkelingen te behouden en te bestendigen, zodat je deze niet verliest? Eva liep vast op deze vraag, want waar doe je nu goed aan?

Bij FlowFabriek zijn we fan van Appreciative Inquiry; een methodiek die uitgaat van de bestaande kwaliteiten om zo beweging te creëren. Door het stellen van positieve vragen ontstaan er positieve beelden en positieve beelden leiden tot positieve acties. (Cooperrider)

In het gesprek kwamen dan ook meteen de talenten en kwaliteiten van deze teamleider in beeld; het inspireren en motiveren, het hebben van een visie en ook zeer zorgvuldig formuleren van de dilemma’s die ze ervaart. Ik vroeg haar dan ook of ze haar dilemma’s weleens deelt in een teamoverleg en hoe ze dat dan doet. Voor haar was dit de eerste eye opener; dat zouden we echt veel vaker moeten bespreken en ik zie ook wel dat ik dat prima kan doen.

Een tweede tip die we bespraken was het talent van haar team; haar conclusie; ik heb een zeer divers team en ik kan die verschillende talenten veel beter benutten. Ik kan met pioniers brainstormen en een eerst opzet maken, terwijl ik anderen laat uittesten en ik weer anderen uitnodig om advocaat van de duivel te zijn en verbeteringen laat aanbrengen. 

Vera verliet het gesprek vol energie en inspiratie en we spreken elkaar over 2 weken om te zien of het haar gelukt is om de tips toe te passen en waar FlowFabriek kan ondersteunen in de volgende stappen. Wil je ook eens sparren over jouw dilemma? Plan een gratis sparsessie in!

 

x

Volg onze gratis cursus: Boost je zelfvertrouwen! Met 5 tips voor meer werkplezier

BookBrushImage28255